Hej, det är jag som är Mats...

... om ni nu inte luskat ut det redan. Kameran har alltid varit en stor del av mitt liv. Ända sedan tonåren när jag fick min första systemkamera av min morfar och började fota rockband och konserter, har jag varit fascinerad av att fånga händelser och stunder som man kan glädjas av i många år framöver.

Jag bor i Eskilstuna, där jag även är uppväxt. Vissa i min närhet debatterar i och för sig fortfarande om jag någonsin kommer växa upp. Jag hoppas verkligen inte det, för jag älskar att ha barnasinnet kvar. Det ger mig en fantastisk, kreativ ådra som jag har all nytta av i mitt arbete som fotograf och videofilmare.

Jag går ofta och gärna på konserter och festivaler. Gillar att umgås med folk och att lyssna på musik.


Jag älskar fotografiska utmaningar och tar mig gärna an de flesta uppdragen, antingen "on location" eller i min fotoateljé i centrala Eskilstuna. Att vara en “lokal” fotograf är fantastiskt, men jag har nog aldrig sett mig på det sättet. Jag har haft både film- och fotouppdrag i många länder.

Att resa är en av mina stora passioner och då följer givetvis kameran alltid med i bagaget. Ett par andra passioner jag har är att spela musik i band och att samla på vinylskivor. Vissa skulle nog säga att jag har för många skivor, men å andra sidan; kan man ha för mycket musik att lyssna på? Jag tycker inte det. Musiken har funnits med mig sen barnsben, sen plockade jag upp basen och började spela när jag var 14, och det har hållit i sig i alla år.

Jag är väldigt lätt att ha att göra med (får jag höra om och om igen) och sätter alltid Er först.

Mitt mål är att ni ska vara mer än nöjda med mig när dagen är över och ni blickar tillbaka på allt som hänt. Därför är jag mån om att vara lyhörd för era önskemål och att alltid leverera och uppnå det resultat ni förväntar er. Även om jag hoppas ni väljer mig för min bildstil så är det er vision jag är här för att förverkliga och fånga i bilder eller film.

Med många års erfarenhet av att fotografera allt från porträtt till konserter och bröllop så speglas det i hur jag arbetar fram mina bilder. Att fånga en känsla i bilderna är något jag alltid eftersträvar. Jag vill att ni ska plocka fram er fotobok eller printlåda om flera år och minnas just den där härliga känslan som omgav er när jag tog bilden.

Teckningen här på sidan har min fantastiska vän Ida gjort. När jag fick reda på att hon höll på med den så blev jag som ett litet barn på julafton och längtade till jag fick se det färdiga resultatet. Jag blev helt tagen av den när jag äntligen fick se den och jag hoppas ni får samma underbara känsla i magen när ni ser dom bilder jag fångar på er och er familj.

I början av november 2020 vann jag ett pris som jag aldrig kunnat drömma om att vinna när jag fick min första kamera; jag tog hem guldet i SM i fotografi för klassen "Klassiskt porträtt". Jag är givetvis oerhört stolt och glad över det fina priset.


Fun (or not) facts about me...

  • Kan inte leva utan te, helst svart och fruktigt
  • Har sett rockbandet KISS live över 100 konserter
  • Har släppt en bok "worldwide" med mina bästa KISS-bilder
  • Ägde samma bil i 19 år innan jag bytte i maj 2019
  • Samlar på vinylskivor - ”det svarta guldet”
  • Älskar att resa, gärna så långt bort som möjligt
  • Har spelat bas i en massa olika band sedan jag var 15
  • Gillar att binge-kolla tv-serier
  • Vann SM-guld i Klassiskt porträtt i nov 2020

Tillsammans med er vill jag skapa något fantastiskt och minnesvärt!


FAQ

Var utgår du från och fotar du bröllop på andra platser?

Jag bor och har min fotostudio i Eskilstuna men tycker det är allra roligast att fota bröllop på andra orter. Att resa är aldrig något problem för mig.
Jag har gjort bröllop från Skåne i söder till Dalarna i norr och har inga problem alls med att ta mig ännu längre bort än så för att ta bilder på Ert bröllop!

Hur och när får vi våra bilder?

Alla bilder levereras via ett online galleri där ni enkelt laddar ner bilderna.
Galleriet gör att ni enkelt kan dela med er av bilder till vänner och bekanta via tex. Facebook eller mail på ett väldigt vackert sätt.
Ni kan skapa ett eget favoritgalleri med endast dom bilder ni tycker allra bäst om innan ni delar glädjen med släkt och vänner.
Ni kan även beställa printar och förstoringar väldigt enkelt direkt i galleriet.
Tiden mellan fotografering och leverans kan variera. Men generellt så har jag en leverans på ca 3-4 veckor under högsäsong för bröllopspar.

Hur är det med högupplösta bilder?

Högupplösta bilder följer alltid med i mina bröllopspaket.
Dessutom levereras alla bilder i både färg och svartvitt.

Vad händer om olyckan skulle vara framme?

Jag har alltid minst två kamerahus med mig när jag inte fotograferar i studion. Det garanterar att det finns bra bilder från fotograferingen även om olyckan skulle vara framme eller om ena kameran skulle ge upp.

Om det skulle hända något med er dator eller hårddisk så att era bilder skulle försvinna så kan ni vara lugna, jag förvarar alltid bilderna i minst 2 år och online-galleriet med era bilder kommer ligga kvar minst ett år. Men jag rekommenderar ändå alla mina kunder att göra backup på sina bilder så att ni inte förlorar dom om 5 eller 10 år.

Går det att skräddarsy och ändra i dina paket?

Alla mina bröllopspaket kan givetvis skräddarsys efter era önskemål. Allt är bara en fråga om vad och hur ni vill ha det.
Det är ju ändå eran lyckliga dag, ingen annans.

Vad är det egentligen vi betalar för mer än bilder?

Det är inte bara tiden jag finns på plats och fotograferar såklart, utan den största delen av mitt arbete sker “bakom kulisserna” före, och speciellt efter själva fotograferingsdagen.
Innan en bröllopsfotografering så förbereder jag mycket genom att se ut bra fotoplatser, antingen personligen eller via internet om jag inte har möjlighet att resa till platsen, restid och planeringsmöte med brudparet i telefon eller vid ett personligt möte.
Efter fotograferingstillfället så spenderas mycket tid vid datorn för att sortera och gallra bland alla bilder, redigera dom, samt skapa galleriet där ni får se bilderna, sedan ska leverans ske och beställas förstoringar, göra fotoalbum, arkivera bilder osv.

Hur fungerar betalningen?

Vid bokningstillfället så skickar jag en faktura på 25% av totalbeloppet som gäller som en bokningsavgift. Den summan dras sedan av vid slutbetalningen, efter bröllopet.
Jag skickar ut den slutliga fakturan när ni har gjort era bildval och när den är betald så levererar jag alla färdiga bilder till er.
Vill ni beställa fotobok, förstoringar eller andra produkter i efterhand så går det givetvis bra och då kommer fakturan för det separat i samband med dom beställningarna.

Har ni någon annan fråga?

Klicka på "kontakta mig" och skicka ett mail. Jag vill gärna höra av Er!